Varit upptagen, glömt blogga

Jag har inte haft tid att blogga alls sista dagarna, E tar upp all min tid...eller så är det så att maken alltid snor min dator när jag tänkt använda den trots att han har 2 egna.
Vi for som jag sa till Uppsala i lördags, det var trevligt, jag gillar verkligen den stan! Vem vet, det kanske blir dit vi flyttar sen när O disputerat...
Igår var vi till BVC för att kolla lite mått och vikt på E, det visade sej att han växt 1,5 cm och gått upp lite mer än 400 gram på en vecka! Jisses, det är en rätt stor kille vi har att göra med, vilket många som får reda på hur gammal han är gärna vill påpeka, som om vi inte redan visste det. Jag hittade några foton i kameran idag från 2 dagar innan E kom till världen och dagen innan, dagen då vi for in till förlossningen, kolla in den här magen!!! Och ej att förglömma den slitna, plågade blicken...det var varmt och påfrestande.


Fläkten jag köpte hjälpte föga den dagen.


På väg in till förlossningen, 27 timmar senare kom han ut.E och pappa har badat tillsammans idag, åh va mysigt E tyckte det var ;) Han fyller faktiskt en månad idag, grattis till mammas lilla älskling! <3


Vinnare i vadslagning utsedd!

Jag har kollat igenom vem som gissade bäst i vadslagningen om E's födelse och kom fram till att Sara var närmast. Hon var den ende som gissat kille och tog i med hela 3800 gram, vilket var mer än vad nån annan trodde men det var närmast de 4130 gram som var hans vikt, 8 juni var oxå rätt nära och 51 cm var inte långt ifrån hans 54 cm. Inte alla rätt alltså, men det var bäst gissat så grattis Sara nästa gång vi ses ska du få ditt pris :)
Under förlossningen satte en av läkarna igång en vadslagning om vad bebisen skulle komma att väga, en barnmorska skrev ned allas gissningar och gissa vem som var närmast! Mamma såklart, jag hade fel på 15 gram ;) Pappa kom på andra plats. Kul med läkare som är lite lekfulla...jag fick dock inget pris ;)

Nu vankas lite fika för lilla familjen, imorrn Uppsala.

Puss

Nackspärr

Idag har vi haft besök av min fina vän J och hennes ursöta son H, det var dags för en första glutt på vår lille E. Han fick en jättefin dinglisspeldosa som mamma lite oblygt önskat till honom ;) Han vart jättelugn så fort vi satte igång den, så himla sött. 
E har idag oxå berikat oss med sina första riktiga leenden, det var dock inte jag som lockade fram dessa utan tant J, men vad gör väl det, jag förstår honom för jag blir oxå glad i hennes sällskap :) Tyvärr hade jag inte kameran i närheten.
Vi gick till en liten lekplats mitt bland några hus i närheten och noterade att en terass och lägenhet var överfull av växter, och då dök tanten som bodde där upp. Maken min sa att vi tyckte att hon hade fina blommor och frågade vad en viss växt med fina rosa blommor hette, 10 sekunder senare stod han med en stor kruka i famnen med en ca 60 cm hög likadan växt som han frågat om. Jag och J satt i sandlådan och pratade så vi hörde inte vad O och tanten diskuterade, men rätt vad det var så hade han 3 växter i famnen som vi fått och när vi skulle gå hem sa hon att han skulle komma tillbaka en annan dag för att hämta fler, hon skulle bara plantera om dem först...haha, hur gulligt var inte det då?! Men det är bara O som kan charma till sej sånt på ca 20 minuter tror jag ;)


Maken och en kompis till mej står för detta påhitt, jag vet inte vad jag ska säga...gör man såhär mot sitt barn?! Men jag kan liksom inte sluta skratta åt det, han var så himla nöjd där nere i väskan och såååå söt!

Nä, nu ska jag ta min urstela nacke (som är sådan efter att jag suttit i drag från fläkt) och gå och lägga mej,
natti!


Onsdag & semester

Maken har precis startat sin semester så vi har slappat till fullo i dagarna två, hur najs som helst fast nu börjar vi få lite myror i baken. Ikväll ska hans jobb träffas hemma hos en kollega för lite grill och dryck, så vi tänkte fara dit en kortis och visa upp E som nu är hela 3 veckor gammal! Kan ni fatta hur snabbt tiden går, snart kör han moppe med fjunig haka och försöker impa på brudar med sprucken stämma ;) Men först ska vi mysa oss igenom denna sommaren, den första trippen är bokad, 18-23:e juli ska vi spendera i Hälsingland. O längtar efter att få flugfiska och hälsa på barndomsvänner, och E ska få träffa sin farmorsfar för första gången, det är stort :) Jag själv hänger bara på och hoppas på att vädret blir skönt och att det blir lika härligt som det brukar, fast minus bad ;( Jag är lite bitter för att jag inte får bada på hela sommaren, jag som älskar att bada... Nåja, jag ska inte deppa för det, jag har ju fått världens finaste son :)

Tjingeling


Ny bloggadress

Inte för att jag jättegärna ville göra en ny blogg, men "nu blir vi tre" känns ju lite dåtid eftersom vi nu faktiskt är tre :) Så numera kommer jag att blogga här och den som vill följa är välkommen att göra det och den som inte vill får strunta i det, så enkelt är det...
Jag ska jobba på att få hit den gamla bloggen, men det är ingen brådska med det känner jag i min nya avslappnade roll som mamma, här lunkar livet på i en lugnare takt än innan, skönt.

Jag bara antar att min mamma kommer att fråga vad familicious betyder, och därför nämner jag lite kort och gott att det är familj + delicious = familicious, vår goa familj ;)

Vi ses snart igen hoppas jag,
natti!