En skön dag!

Denna dagen har gått i matens tecken, och det har varit så himla fint väder att må-bra-kontot fyllts på en massa.
Den började med lunch på Mammas Sushi här i Hökis tillsammans med Sofia och Hampus, jättegott och jättemycket mat på jättestor glastallrik ;) Efter detta tog vi en kaffe på det lokala kondiset, grymt billigt! Man borde stödja bästa svängen oftare kanske...

Efteråt mötte jag upp Olle i stan, han hängde med en gammal kompis från Umeå och hans tjej. Utan några direkta planer hamnade vi på Mosebacken och tog en öl och njöt av utsikten. Många funderingar senare beslutades det om att gå till Happy India vid Mariatorget, gissa om jag sitter här med svullen mage fortfarande, alldeles för mycket mat, men det har varit en grym dag så jag klagar inte. Einar har varit med farmor, så han slapp hänga med runt överallt.

Nu är jag så trött så trött, god natt gott folk.


Playdate 2

Jösses Amalia, 3 inlägg på en kväll... Jag har mkt att ta igen.

Igår hamnade vi på spontan playdate på Starrmyran, en 4H gård som ligger 500 meter härifrån. Det var jättefint väder, varmt som sjutton och vi satte barnen i sandlådan. Två minuter senare började det regna. Det blev inte så jättefarligt regn så de åkte tillbaka ner i sanden. 10 minuter senare så öppnade sej himlen och det fullkomligt vräkte ner, det finns som tur är bord o stolar under tak där så vi inväntade solen som gassade efter några minuter återigen. Det värsta var dock att allt var så blött, stora swimmingpooler hade bildats och Einar var väldigt badsugen... Han såg ut som en riktig lortunge när vi kom hem, sand överallt, men jag ser det som ett framsteg, när vi kom dit ville han inte ens nudda sanden med händerna knappt ;)


Playdate 1

I onsdags blev det lyx, jag snek in på en playdate och blev bjuden på lunch :) Stina, Tilde och Einar for runt som yrväder och det var leksaker överallt efter en kort stund, bara ett par enstaka incidenter som slutade i gråt, annars gick det smärtfritt. Det bjöds tom på kramar av värdinnan ;)


Vänersborg

Vi kom hem på tisdag kväll, då hade vi varit borta sen torsdags morse. Jag hade kunnat stanna längre om det inte hade varit för praktiska saker att fixa här hemma, och Olle då förstås. Vi gjorde lite av varje, sånt som jag ville hinna med som att ta en promenad på Skräcklan vilket är ett naturstråk vid Vänern nära centrum, vi åkte till Göteborg och hälsade på min snart 91-åriga farmor och sen min farbror o faster. Passade på att hälsa på hos en kompis, som visade sej vara i vecka 30, och bjöd dit en annan kompis oxå så jag slapp flänga runt för mkt. Det är så skönt med kompisar från förr, man kan vara precis hur som helst, de vet ju ändå hur man brukade vara :)

Det blev en lyckad resa, om det inte vore för 6 timmars tågresa dit och 6,5 timmar hem. Einar körde slut på mej! Vägrade sitta still. När vi skulle gå av i Stockholm stod jag vid barnvagnen och släppte förbi de andra och varenda en gick förbi och sa hej då, vi hade pratat med alla... Likadant på alla tågen, fram o tillbaka i vagnen, kände mej rätt jobbig faktiskt men det är ju inget att göra åt, pöjken vägrade ju vara still. En gång satt han dock still och kollade Pingu, i 7 minuter.


Fyndat

Igår ringde jag på en annons på blocket, det var ett par gummistövlar jag vill köpa. Jag fick åka hem till familjen och där möttes jag av massor av kläder och skor, bara att plocka sa hon ;) Allt detta plockade jag ihop och fick för 300 kronor!! Gissa om jag kände mej nöjd när jag gick hem med min fulla papperskasse.

Detta fick jag: vinteroverall, Adidas gore-tex sko, Pax vinterkänga, Viking fodrad gummistövel, ofodrad gummistövel, Didrikssons fleecefodrade regnvantar och tre t-shirtar.
Hon hade massor med mer saker och sa att jag skulle komma igen om jag kom på nåt mer jag behövde inför dagisstarten ;) Det är just denna som ligger bakom plötslig tokhandel av skor mm, man behöver hur mycket saker som helst men jag ser ingen anledning att köpa allt nytt när det ändå kommer att slitas eller försvinna på dagiset. Kvalitet uppskattas dock...


Är sommaren slut nu?

Vi hann med ett bad i plaskisen igår innan regnet kom, idag känns det ostadigt om än uppehåll och lite sol. Det får jättegärna bli höst, älskar hösten, men då slipper jag givetvis gärna regnet dock. Hösten med sin härligt friska luft, fina ljus och färger, för att inte prata om kläderna, höstmodet är det bästa och det är mysigt att få ta på sej en stickad sjal. Känslan av skolstart får blodet i mina ådror att rusa, jag älskar känslan och önskar att jag kunde börja i en ny klass varje höst. Men för att återgå till gårdagen, vi mötte upp Sofia och Hampus för att killarna skulle få bada lite, och det gjorde de, Einar vägrade att gå upp. Sen blev det lite fika och då matade Hampus Einar med blåbär, det var det sötaste jag sett. Einar tog inte några blåbär själv utan satt snällt och väntade på att bli matad ;) Dessa gullpruttar, man ser knappt skillnad på dem heller, de är exakt lika stora och lika blonda. Världens finaste killar, bara så att ni vet. ;) Sofia tog finast bilder så jag lånade dem ;)


Uppdatering

Det bloggas dåligt numera, mycket för att jag är otroligt missnöjd med bliggverktyget i telefonen. Som ni märker så händer lite konstiga saker och bilder hamnar huller om buller, ofta går det inte ens att publicera, men det mest störiga är att det inte blir ett nytt stycke om jag trycker enter. Jag försöker byta plattform men då vet jag inte om det går att flytta den gamla bloggen, denna röra... Jag kör ett bildrace som en uppdatering av senaste dagarna, bland annat från dagens titt på prideparaden, fick inga bra kort dock. Däremot synes bilder på mej själv vilket inte är så ofta, men jag fick ju ett litet klagomål sist så det är bäst att visa sej ;)


Söndagen

I söndags fick vi ett samtal av Olles gamle kompis Nils och han frågade om vi ville hänga med ut med nån båt till skärgården. Självklart, jag hade sagt hela sommaren att jag ville ta en båt nånstans men då fick jag inget gehör, men nu var det inga problem ;) Vi åkte till Grinda och det tog 2,5 timmar ut, med facit i hand så kanske vi borde åkt en kortare tur med tanke på Einar, men det gick bra ändå. Det var jättemysigt på ön, trots nojan över fästingar, det fanns till och med ett fint värdshus därute. Vi borde haft med oss badkläder, det var väl den största missen, för varmt var det och vattnet såg grymt lockande ut. På hemvägen hamnade vi på S/S Norrskär som är en ångbåt som i år fyller 100 år och har den finaste matsalen ombord, enligt Wikipedia och en broschyr, och den var verkligen fin. Såg vi utifrån. Det är härligt med en dag uti skärgården, skönt när det är tyst och frisk luft.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2834645/images/2012/pic_50193f68e087c318470001e6.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2834645/images/2012/pic_50193f689606ee48ed0000c9.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2834645/images/2012/pic_50193f82ddf2b30b0d00005b.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2834645/images/2012/pic_50193f87ddf2b3637a00012b.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2834645/images/2012/pic_50193fa69606ee3bff000123.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2834645/images/2012/pic_50193fa6ddf2b30c0a000053.jpg" class="image">